22 Aralık 2013 Pazar

+ HIZLI NEFES PRATİĞİ







                                                    HIZLI NEFES PRATİĞ



Duygusal blokajların çözülmesi için psikoterapide geniş kullanılan nefes tekniği vardır. Amerikan yerlilerinin, Kızıl derililerin şifa niyetiyle  kullandıkları basit bir yöntem psikoterapide yeni bir bölümün yaratılmasına neden olmuştur. Stanislav Goff tarafından kurulmuş bireysel psikiyatrinin  temelinde nefes pratiği yatıyor. Nefes pratiğinin özü budur: Hastalar yerde uzanıp özel müziğin eşliğinde 60-90 dakika hızlı nefes alıyorlar. Ciğerlerin aldığı oksijen fazlalığı kişiyi trans haline sokuyor. Bedenin enerjisi hızla artıyor, enerji tüm meridyenlerden akmaya başlıyor, bu enerji akımları bedende dolaşırken duygusal blokajları siliyor. Fazla blokajlara sahip olan hasta bedeninde acı ve rahatsızlık hissede biliyor. Yüksek enerji seviyesi Zihni durduruyor ve kişi tamamen kontrolünü kayıp ediyor, bu sebeple nefes alanlar bir uzman tarafından gözetleniyorlar. Tamamen tüm blokajlardan kurtulmak için 10 seans nefes tekniği uygulamak gerekir.
Bu işlemin bilinçsizce yapıldığından yeni düşünceleri bilinçaltına yerleştirilmesi imkansız oluyor. Yeni düşünceleri bilinçaltına yüklememiz için nefes tekniğini farklı şekilde kullanmamız gerekecektir. Bunun için ayakta durup nefes almak daha maksada uygun gözüküyor, çünkü ayaktayken bizim Zihnimizin kontrolü gevşiyor, ama transa haline girmiyoruz. Zihnimizin yarı uyanık hali bizim ayakta durmamızı sağlıyor ve ayni zamanda yeni düşüncelerin yüklenmesine yardımcı oluyor. Bu halde biz istediğimiz emirleri bilinçaltına vere biliriz. Bu işlemi kendi başınıza da yapa bilirsiniz. Tempolu bir müzik eşliğinde hızlı nefes almaya başlıyorsunuz. Birkaç dakika nefes aldıktan sonra istediğiniz programı bilinçaltınıza yüklemeye başlıyorsunuz. Burada iki adımı izleyeceksiniz.
  1. Affetme formülü. Daha önceden hazırlanmış ve sizin tarafınızdan yazılmış cümleyi tekrarlayacaksınız. “ Ben kendimi affediyorum. Ben geçmişte yaptığım her şeyi( ve ya sizi rahatsız eden bir hatayı ) kabul ediyorum ve affediyorum.
  2. Programlama. Burada kendinize hazırladığınız yeni değeri, düşünceyi tekrarlayacaksınız.  “Ben sevgiyi hak ediyorum, ben beni seven ve bana değer veren birisiyle evleniyorum.”
Tabi bu işlem hep hızlı nefes alma eşliğinde yapılacaktır, ki enerji birikimi eski blokajları silsin ve yenilerini yerleştirsin.
Bu işlem sırasında siz hiçbir şey hissetmeye bilirsiniz. Ve ya çok iyi şeyler hissedersiniz. Ama kendinizi kötü de hissede bilirsiniz, bedeninizde acıyı yaşarsınız. Blokaj çözüldüğünde acı hissetmek doğaldır, çünkü bedeninizin bir yerinde sıkışmış enerji hızla dışarı çıkıyor.
Blokaj çözülme işlemini havada, yürüyüşte de yapa bilirsiniz. Yürüyüş temposunu biraz hızlandırıp, hızlı nefes alarak ayni işlemi yapa bilirsiniz. Ve bunu doğada yapsanız tabi daha zevkli olur sizin için.
Zihninizin uyanık halinde bilinçaltınıza yeni emirleri yüklemeyi de deneye bilirsiniz. Bunun için 20-25 dakika kendinizi affetme formülünü tekrarlayın. Mesela : Ben tamamen kendimi affediyorum ve kendimi olduğum gibi kabul ediyorum. Ben kendimi sevmediğim, kendimi beğenmediğim zamanlar için kendimden özür diliyorum. Ben geçmişte, şimdide, gelecekte yaptığım her şeyi onaylıyorum.




Cümleyi değiştire bilirsiniz, ama manasının ayni kalmasına dikkat edin. Bu cümleyi içinizden tekrarladığınız zaman ne hissedeceğinize dikkat edin. Bedeninizde ne hissettiniz? Ve ertesi gün de nasıl hissettiğinize bakın, bu çalışmanın üzerinizde her hangi bir etkisi oldu mu?
Blokaj çözülmesinde baş ağrısı, gözyaşları, öksürük, kalp atışlarının hızlanması gibi belirtiler yaşana bilir. Ama bunlar bir yarım saat içerisinde yok olup gidiyor. Blokajın çözülme süreci onun derinliğine ve gücüne bağlıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder